Davne 2003. godine, 27. studenoga, osnovana je Rekreacijska odbojkaška liga, s idejom okupljanja amaterskih i bivših profesionalnih odbojkašica i odbojkaša. Ne sluteći do kojih razmjera će se ta ideja realizirati krenulo se skromno okupljanjem djelatnica i djelatnika Hrvatske pošte, bivših sportaša i onih koji vole sport, aktivirajući ih druženjem kroz odbojkaške treninge. 
KLUB ROL SPLIT
16 godina ostvarenja jedne odbojkaške ideje
Začetnica ideje i svih aktivnosti, kako tada, tako  i danas, svojom snagom, pozitivnom energijom, upornošću i radom, ljubavlju za sport i ljude, kao i za ovaj grad Split, jeste (sada već umirovljena djelatnica Hrvatske pošte), Pina Knezović
Pina je nesebično dajući sebe i svoje slobodno vrijeme marljivo radila, okupljala ljubitelje odbojke i sporta svih uzrasta sa željom da grad Split, koji je inače poznat i kao „sportski grad“, ostane kao takav za širu populaciju, one koji vole sport i rekreativno bi se bavili s ciljem očuvanja zdravlja. 
Tako je počelo skromnim okupljanjem rekreativaca, čiji se broj iz godine u godinu povećavao do neslućenih razmjera (i dostigao brojku od preko 200 članova u dobi od 7 do 77 godina). Na slici dolje je najupornija i redovna rekreativka gđa. Ivanka Kranjčević.
Tako je ideja, koja je začeta prije 15 godina, skromnim okupljanjem,  održala se do danas, a zasnivala se na tome da se na ovom području, odbojka kao sport očuva i popularizira, a da se istovremeno podiže svijest o rekreacijskim aktivnostima i sportu kao izvoru očuvanja psihičkog i fizičkog zdravlja. Na taj način se uz sport i odbojku, promiče zdrav život, rekreacija, druženje, kao i ljepote Splita i šire.
Klub ROL je nositelj rekreacijsko-odbojkaških natjecanja i općenito rekreacijske odbojke u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Okupljanjem amatera, zaljubljenika u odbojku, rekreaciju i sport općenito, kao i odbojkaške veterane, ova priča Kluba ROL traje već 16-u godinu uz niz nacionalnih i međunarodnih turnira. Organiziranje turira, kao i predivna druženja nakon tih turnira uz podjele nagrada i zabavni program (glazba i večera), je uvijek organizirano zajedničkim angažmanom članova ROL-a. Zabavni program je organiziran, nekad uz živu glazbu, a nekad je za to bio zadužen DJ, uz ples i lijepo druženje. Međutim, zabavni program bi sadržavao i nekada bogate (besplatne) lutrije koje bi nesebično poklonili darežljivi sponzori.

Naš slogan je "Druženje nas čini sretnijim i jačim."
NAŠI USPJESI =>
NAŠI USPJESI =>